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From the Neighborhood Park

近くの公園にて

家から歩いていけるところにある公園。
サンフランシスコ湾に面した運河を挟んで、対岸に白い家々が並んでいる。
ベンチに腰をかけながら、思いっきり深呼吸をしてみる。
周りには木々や花の緑が、そして、目の前には
どこまでも青い空と水が広がっている。
夏の日の週末の午後ののどかな時間。
日差しはまだ強くて眩しいけれど、
空気の中には早くも秋を感じさせる気配が。。。

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From the Neighborhood Park

To this neighborhood park, I can walk from my house.
From this park facing the San Francisco Bay,
I can see the white houses on the other side of the canal.
I breathe deeply, while sitting on the bench.
Around me, I’m surrounded by the trees and flowers that are green.
In front of me, the infinite blue sky and water spread over.
It is a peaceful summer afternoon,
The sun is still strong and bright.
At the same time, the air indicates a hint of the autumn that is
drawing near.

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by yoshie_YW | 2007-08-23 11:07 | 日記・エッセイ

「オ・タン・ジャディス」クレープリーにて

まだ梅雨の明けていないある日の午後、渋谷にあるクレープリー「オ・タン・ジャディス」を訪れました。友人の薦めてくれた素敵なクレープカフェです。賑やかすぎるほどの公園通りを、代々木公園に向かって上って行ったところを右に曲がると、静かなブロックに入り、その小さな通りにシックなレンガ造りの建物がありました。

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階段を下りて「オ・タン・ジャディス」のドアを開け、中へ入ると、すっきりとした空間が待っていました。こじんまりとしたカフェは、明るくてちょっぴりメルヘン調の雰囲気でした。ふっと寛いだ気分になり、お店の後方にある大テーブルに腰をおろし、メニューから、アントレーのクレープまたはそば粉のガレットと甘いクレープの、両方がセットになったランチコースを頼むことにしました。

まずは、リンゴの一番絞り果汁から作った発泡酒シードルで、ブルターニュ地方の気分を味わっているところへ、(東京に住んでいる外国の方たちなのでしょうか。)カッブルの方たちがやって来て、同じテーブルの隣に座りたいとのことで。こんな予期しない偶然の出会いって素敵ですね。自己紹介を済ませた頃に、次のコースの小さなグリーンサラダと続いて、アントレーのシーフード・ガレットが運ばれてきました。海の幸に、しっとりしたクリームソースが溶け合って美味しかった。私の隣のお二人は、スモーク・サーモンのガレット、それに卵とトマトのガレットを注文されました。

私たちの会話が楽しく弾んで盛り上がっていくうちに、それぞれ異なったガレットを共有しながらの味わいも充実して、美味しさがさらに広がっていくようでした。こんなランチのひとときも、クリームチーズとラズベリージャムのクレープ、それに塩キャラメルのクレープのデザートを3人で頂いて、和やかにフィナーレとなりました。

「オ・タン・ジャディス」での、素敵で思いがけない午後の一コマでした。

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Finding a Spot at Au Temps Jadis in Tokyo

On one summer afternoon during my stay in Tokyo, I visited a crepe
café in Tokyo. My friend recommended it for me and the name of the
place is called “Au Temps Jadis.” On the small street just off the
bustling Kouen-dori in the Shibuya area, I found the neighborhood
quieter and spotted a nice brick building.

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I went downstairs and open the door to enter Au Temps Jadis.
The café was small, open, and charming. I immediately felt
comfortable and sat down at a big table in the back of the café.
From the menu, I chose the set menu that offered both an entrée
crepe and a dessert crepe.

I started my lunch with a glass of Cidre, a typical apple drink from
the Bretagne region of France. After a while, a couple came to my
table and asked me if they could join me. I found this type of
unexpected meeting interesting. We introduced ourselves to one
another. Then the server brought me a small green salad and
followed after it came a delicious seafood crepe in cream sauce.
The couple next to me ordered a smoked-salmon crepe and an egg
& tomato crepe.

As our conversation became lively, our sharing experience of
different crepes got even more enjoyable. We completed our lovely
lunch by sampling the two different kinds of dessert crepes with
cream cheese & raspberry jam and salt & butter & caramel.

What a pleasant afternoon that I had at Au Temps Jadis.

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Trouver une table dans Au Temps Jadis à Tokyo

Un après-midi d’été pendant mon sejour à Tokyo, je suis allée à une
crêperie qui s’appelais “Au Temps Jasis” à Shibuya. C’était la crêperie
que une amie m’a recommendé. Dans une petite rue près d’avenue
Kouen-dori qui était toujours très occupée, j’ai trouvé un bâtiment en
brique. Ce quartier était assez calme.

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Je suis descendue l’escalier et j’ai ouvré la porte de la crêperie.
Le café était petit, clair, et charmant. L’ambience était très confortable
pour moi et immediatement je me suis assise à la grande table au
fond du café. De la carte, j’ai choisi le menu special du déjeuner qui a
offert une crêpe ou une galette comme un plat principal et une crêpe
comme dessert.

Quand j’ai commence par un verre du Cidre, une boisson typique de
Bretagne, un homme et une dame occidentals ont approché de mon
table et m’a demandé si ils pourraient s’asseoir à côté de moi.
Nous nous ont présenté les uns les autres. J’aime beaucoup ce type
d’une coincidence intéressante. La serveuse m’apporté une petite
salade verte suivi du plat de la galette de fruits de mer à la crème.
Ils ont pris une galette du saumon fumé et une galette des oeufs et
tomates.

Plus notre conversation est devenue vivante plus notre experience
de partager des galettes et des crêpes est devenue amusante.
Nous avons fini notre déjeuner par partager les deux types des
crêpes differentes, une avec lu fromage frais à tartiner et de la
confiture de framboise, et une autre avec le caramel au beurre salé.

J’ai passé un magnifique après-midi dans Au Temps Jadis.
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by yoshie_YW | 2007-08-07 14:53